Pomazánka ze syrové řepy

Další recept jsem dostala od Karly Škutové z Opavy. Z červené řepy dělá ráda tuto pomazánku:

Přiměřeně velký kousek červené řepy nastrouháme najemno, smícháme s lehce osoleným hustým bílým jogurtem a ochutíme strouhaným křenem.  Tuto jogurtovou pomazánku můžeme nejenom mazat na pečivo, ale skvěle chutná i jako salát. Výhoda: je osvěžující a skvěle chutná, nevýhoda: Po namazání pečiva je třeba se hned pustit do jídla, aby pečivo nezvlhlo. Můžete ale také místo jogurtu použít pomazánkové máslo.
Strouhání červené řepy – brrrr! Ale ta dobrůtka opravdu za to stojí.  Mám vyzkoušeno. Dělávám růžový jogurtový salát ve dvou variantách – slané (s česnekem) i sladké ( přidávám nastrouhané jablko, rozinky, ořechy a třtinový cukr). Jenom, prosím, to napoprvé s množstvím červené řepy nepřežeňte.

3 thoughts on “Pomazánka ze syrové řepy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


+ jedna = 5