Sirup z červené řepy

Netušila jsem, jak vděčné téma je červená řepa a kolik existuje různých způsobů její úpravy! Sešitek s recepty je už na světě a putuje jako překvapení ke všem, kteří něčím přispěli. Přesto jsem se rozhodla nechat rubriku s recepty ještě otevřenou, aby nové recepty mohly být inspirací i pro další….

Od paní Jarky Vávrové z Javorníka přišel dnes recept na sirup z červené  řepy. Občas si trošičkou červené řepy barvím čaj, ale sirup z červené řepy jsem ještě nikdy neochutnala, ani jsem netišila, že něco takového existuje… Takže teď tady máme recept na jeho výrobu.

1,5 kg červené řepy jako brambory očistím, oloupu a nakrájím na kousky. Ve 2 litrech vody je vařím do měkka. Pak to vše po troškách mixuji úplně dohladka a postupně liji do většího hrnce, kde už máme připraveno 2,5 litrů převařené vody. Přidám 3 kg cukru krystal, 10 dkg kyseliny citronové 2 lahvičky tresti (mám vyzkoušenou višeň, jahodu, malinu a citron). Všechno míchám, až se to rozpustí. Těsně před dovařením přidám ještě 1 sáček kyseliny sorbové  a opět promíchám. Vařící nalévám do skleněných nádob a uzavřu. (Také používám sklenice od vína se šroubovacím uzávěrem.) Sklenici si chytnu do utěrky a mírně nahnu aby se víčko vydesinfikovalo. Uložím kamkoliv.

Jestli máte podobné zkušenosti s výrobou sirupu z červené řepy nebo ho třeba děláte i jinak, můžete připsat komentář.

 

 

 

4 thoughts on “Sirup z červené řepy

  1. Xenical Forum Zithromax 3 Day Pack Dosage Antibiotics For Sale On Line cialis Voglio Acquistare Cialis Keflex Allergic Reactions Viagra LСЂС–РІВ©vitra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


× jedna = 4