Černý bez ve vajíčku

Dnes jsem byla v Bernarticích a dovezla jsem si odtud nejenom vajíčka, ale i krásná květenství černého bezu. Takže skvělá večeře v dohledu.

Je to naprosto jednoduché, voňavé a dobré.

Kopie - IMG_9636  Kopie - IMG_9641

Vajíčko jsem našlehala s troškou soli a kurkumou. Mám ji ráda a je zdravá, ale nemusí být. Nebo můžete přidat jiné koření, které vám chutná: papriku, dobromysl…. Do rozšlehaného vajíčka namočíme květenství černého bezu tak, aby byl každý kvítek opravdu ponořený a pak květenství přeneseme na pánev s rozpáleným olejem.

Kopie - IMG_9642

Po chvilce smažení nůžkami odstřihneme přímo na pánvi stopky z květenství. (Jíst stopky nebo listy černého bezu, nebo je pít v čaji, není to pravé ořechové. Mohou vyvolat zvracení.) Když jsme stopky odstřihli, tak placičky můžeme otočit a dosmažit ještě i z druhé strany.

   Kopie - IMG_9648  Kopie - IMG_9652

Nakonec dáme placičky okapat na ubrousek a servírujeme je s bramborem, bramborovou kaší nebo třeba na chlebu s hořčicí, cibulí a další syrovou zeleninou.

Jak připravujete bezové placičky vy?

Kopie - IMG_9656

IMG_9662

19 thoughts on “Černý bez ve vajíčku

  1. Pingback: stewardism

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


3 + = čtyři