Kostivalové řízečky

Odjakživa doma děláváme placičky z různé zeleniny – vařeného květáku nebo celeru a na jaře i z květenství černého bezu. A na ty jsem dostala chuť, jenomže žádný černý bez v dohledu…. Slyšela jsem, že podobným způsobem se mohou udělat řízečky z jitrocelových nebo kostivalových listků. Vyzkoušela jsem tentokrát řízečky z kostivalu lékařského.

Jestli to chcete zkusit taky, můžete. Není to nic složitého, poradím vám, jak na to.

Najděte jsem si v čistém prostředí rostlinky kostivalu lékařského a natrhejte si mladé listy a vrcholky rostlin, které ještě nerozkvetly.

Kopie - IMG_9582  Kopie - IMG_9587

Lístky umyjte a připravte si další suroviny podle toho, v jakém těstíčku je chcete obalit. Já jsem tentokrát zvolila těstíčko z rozšlehaného vajíčka, kam jsem přidala trochu škrobu a ochutila troškou soli a nastrouhaným česnekem.

Kopie - IMG_9592  Kopie - IMG_9593

Lístky namočte v těstíčku a dejte z obou stran smažit do rozpáleného oleje. (Smažení není zrovna nejzdravější způsob přípravy jídla, ale nesmažím každý den, tak si jednou za čas mohu takovouhle dobrotku dovolit….)

Kopie - IMG_9596  Kopie - IMG_9597

Když řízečky vyndáte, dejte olej okapat na ubrousek a můžete podávat třeba s bramborem a zeleninou. Řízečky jsou jemné, křupavé a opravdu velice chutné. Chutí připomínají nějaké jemné houby. Tak vyzkoušejte. Přeji vám dobrou chuť.

Kopie - IMG_9598

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Kostivalové řízečky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


− osm = 0