Kostivalové řízečky

Odjakživa doma děláváme placičky z různé zeleniny – vařeného květáku nebo celeru a na jaře i z květenství černého bezu. A na ty jsem dostala chuť, jenomže žádný černý bez v dohledu…. Slyšela jsem, že podobným způsobem se mohou udělat řízečky z jitrocelových nebo kostivalových listků. Vyzkoušela jsem tentokrát řízečky z kostivalu lékařského.

Jestli to chcete zkusit taky, můžete. Není to nic složitého, poradím vám, jak na to.

Najděte jsem si v čistém prostředí rostlinky kostivalu lékařského a natrhejte si mladé listy a vrcholky rostlin, které ještě nerozkvetly.

Kopie - IMG_9582  Kopie - IMG_9587

Lístky umyjte a připravte si další suroviny podle toho, v jakém těstíčku je chcete obalit. Já jsem tentokrát zvolila těstíčko z rozšlehaného vajíčka, kam jsem přidala trochu škrobu a ochutila troškou soli a nastrouhaným česnekem.

Kopie - IMG_9592  Kopie - IMG_9593

Lístky namočte v těstíčku a dejte z obou stran smažit do rozpáleného oleje. (Smažení není zrovna nejzdravější způsob přípravy jídla, ale nesmažím každý den, tak si jednou za čas mohu takovouhle dobrotku dovolit….)

Kopie - IMG_9596  Kopie - IMG_9597

Když řízečky vyndáte, dejte olej okapat na ubrousek a můžete podávat třeba s bramborem a zeleninou. Řízečky jsou jemné, křupavé a opravdu velice chutné. Chutí připomínají nějaké jemné houby. Tak vyzkoušejte. Přeji vám dobrou chuť.

Kopie - IMG_9598

 

 

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Kostivalové řízečky

  1. Wonderful work! This is the type of information that are meant to be shared across the net.
    Disgrace on the seek engines for not positioning this submit higher!
    Come on over and talk over with my site . Thanks =)

Napsat komentář: LesDeby Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


pět + 1 =