Perníčky

První recepty na sladkosti bez rafinovaného bílého cukru přišly od Danielky Fréharové – recept na perníčky a pak ještě na další dobroty….

Ahoj Broni.

Posílám recept na perníčky, které dělaly Ondrovy spolužačky na stužkovák, Byly pečené den předem a byly krásné vláčné. Jen místo cukru tam dám stevii. Nedávno jsem koupila v Tescu 75g stevie (velká pixle) míchané s maltrodextrinem za 150,-kč. Používám ji místo moučkového cukru. Recept je v příloze, dám taky navíc lžíci karobu, ať je to tmavší. A holky říkaly, že to ničím po upečení nepotírají a pečou o něco menší teplotou.

Perníčky:

60 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka (vysvětlení je výše v textu výše), 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody, 1/2 balíčku koření do perníku. Vše pořádně promícháme.

3 lžíce medu, 5 dkg rozpuštěné a vychladlé Hery, 3 celá vejce, tročku rumu, kůra z 1 citronu.

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme 24 hodin odležet. Potom vyválíme a vykrajujeme perníčky. Pečeme na 200 – 220 stupňů (podle trouby) 5 – 8 minut.

Perníčky můžeme před pečením potřít studenou vodou nebo žloutkem rozmíchaným  ve studené vodě.

 

13 thoughts on “Perníčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


osm − 4 =