Kysané zelí pro zdraví a dobrou náladu.

Zelí se pěstovalo v naší zemi od pradávna. V době, kdy běžní lidé u nás neznali pomeranče a citrony a ledničky ještě nebyly vynalezeny, byl v zimě hrnec kysaného zelí zásobárnou vitamínů. Proč na kysané zelí nevzpomenout i dnes?                                                                                                                                                                                                                                                                                Štˇáva z kysaného zelí i zelí samotné:

– krásně pročistí organismus a pomáhá bojovat nejenom s únavou.

– ovlivňuje mikrofloru ve střevech i jejich činnost                                                                                 -podporuje tvorbu krve a pravidelné jedení kysaného zelí dokonce může upravit i vysoký tlak.         – doplní tělu i vitamíny ( C, K, B – i B12!) a minerální látky (železo, síra, jod,fosfor, draslík, fluor a další). Pomáhá tělu budovat pevné kosti.                                                                                              – látky obsažené v kysaném zelí jsou aktivní v boji proti virům i bakteriím.Pravidelné užívání syrového zelí posiluje imunitu a je prevencí proti nahlazení, chřipce i mnohým dalším závažnějším nemocem.                                                                                                                                     -kysané zelí je chutné, zdravé, syté a zároveň po něm jistě neztloustneme! Ve 100 g zelí je        pouhých 17 kalorií.                                                                                                                               – přispívá k duševní rovnováze o dobré nálaďe.

DSC01162-001Podělte se s námi o své zelné recepty.  Z příspěvků vylosujeme na Kočičím setkání  26.února 3 příspěvky, kteří obdrží knížku Přírodní léčby  nebo knížku o kočkách, čím zašlete víc příspěvků tím lépe.  Knížky si můžete vyzvednout přímo při losování nebo když nás kontaktujete tak na našich dalších setkáních.

 kontakt: radek88@centrum.cz                                                                                                                        

  Kamler Radek Jako inspiraci posílám zelný salát s porkem mírně podušeným na oleji a dochucený raj.protlakem. Je to mnˇamka.   

Fotka uživatele Kamler Radek.

 

 

                                                                                                                                                                                 

                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


šest − 2 =