Vločky a vločky

Vlaďka Mrňková nám poradila, že když z mraků zrovna nepadají vločky sněhové, můžeme si v obchodě koupit vločky ovesné.

Co s nimi?

Vločková kaše

Vločky večer namočíme do studeného mléka.

Ráno je prohřejeme, ochutíme medem nebo cukrem, můžeme omastit máslem.

Nebo k vločkové kaši přidáme čerstvé ovoce nebo ovocný protlak, skořici, mleté oříšky, kakao apod.

Vločkové zobání nebo sypání

Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce.

Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty.

Takto upravené vločky doplněné kompotem je možné podávat jako přesnídávku nebo použít k posypání různých sladkých kaší.

P1050177

5 thoughts on “Vločky a vločky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


9 × šest =