Zelí se pěstovalo v naší zemi od pradávna. V době, kdy běžní lidé u nás neznali pomeranče a citrony a ledničky ještě nebyly vynalezeny, byl v zimě hrnec kysaného zelí zásobárnou vitamínů. Proč na kysané zelí nevzpomenout i dnes? Štˇáva z kysaného zelí i zelí samotné:
– krásně pročistí organismus a pomáhá bojovat nejenom s únavou.
– ovlivňuje mikrofloru ve střevech i jejich činnost -podporuje tvorbu krve a pravidelné jedení kysaného zelí dokonce může upravit i vysoký tlak. – doplní tělu i vitamíny ( C, K, B – i B12!) a minerální látky (železo, síra, jod,fosfor, draslík, fluor a další). Pomáhá tělu budovat pevné kosti. – látky obsažené v kysaném zelí jsou aktivní v boji proti virům i bakteriím.Pravidelné užívání syrového zelí posiluje imunitu a je prevencí proti nahlazení, chřipce i mnohým dalším závažnějším nemocem. -kysané zelí je chutné, zdravé, syté a zároveň po něm jistě neztloustneme! Ve 100 g zelí je pouhých 17 kalorií. – přispívá k duševní rovnováze o dobré nálaďe.
Podělte se s námi o své zelné recepty. Z příspěvků vylosujeme na Kočičím setkání 26.února 3 příspěvky, kteří obdrží knížku Přírodní léčby nebo knížku o kočkách, čím zašlete víc příspěvků tím lépe. Knížky si můžete vyzvednout přímo při losování nebo když nás kontaktujete tak na našich dalších setkáních.
kontakt: radek88@centrum.cz
Kamler Radek Jako inspiraci posílám zelný salát s porkem mírně podušeným na oleji a dochucený raj.protlakem. Je to mnˇamka.
여기서 가장 큰 차이점은 카지노사이트는 2000년대 초 1세대 카지노사이트들이 계속해서 발전하여 현재까지 운영된 카지노사이트를 의미하고, 바카라사이트는 2~3세대의 바카라사이트들이 사이트에서 가장 중요한 요소를 안전에 집중하여 만든 사이트를 의미합니다.