Ahoj,
posílám fotečky z našeho šťávení a recept s několika nápady:
Recept na bezovou šťávu
Potřebujeme:
– cca 50 květů bezu;
– 1-2 kg cukru podle chuti;
– šťáva ze 3 citronů;
– malá lžička kyseliny citronové;
– 4 – 5 litrů vody.
Květy trháme nejlépe na neprašném místě (šťáva dostává chuť z pylu, který by se při oplachování prachu vymyl).
Trháme květy čerstvě rozvité, neopadající, na kterých nejsou mšice a snažíme se trhat jemně abychom nesetřásli pyl.
Natrhané květy naložíme na 24 hodin do vody.
Vodu slijeme do hrnce přes plátýnko.
Přidáme šťávu z citronu, kyselinu citronovou, a cukr.
Zahříváme a mícháme dokud se cukr zcela nerozpustí.
Necháme rozbublat a vypneme plamen (nevaříme dlouho).
Pokud chceme šťávu uchovat delší dobu plníme do horkých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jinak šťáva vydrží 10 dní v ledničce.
Šťávu je možné také rozlévat do tvořítek na led a přidávat k ochucení vody nebo nápojů.
Bezová šťáva se také hodí k ochucení želatiny na dorty místo šťávy z kompotu (Piškotové těsto – čerstvé ovoce podle chuti – lístky meduňky – želatina z bezové šťávy).
Tak to je zhruba vše co mě k receptu napadlo =)
S pozdravem
Katka
Viagra Achat Online Propecia Risquez where to buy cialis online safely What Is Shelf Life Of Amoxicillin
Cheap Viagra For Sale How To Prescribe Amoxicillin Letrozole Misoprostol Sale
Joynt levitra de 20 mg Usa Pharmacy Cialis Buy Cialis Online No Prescription Best Buy Generic Tab Macrobid Real Us Amex Accepted
nice blog! its interesting. thank you for sharing
flappy bird
great! flappy bird