Odjakživa doma děláváme placičky z různé zeleniny – vařeného květáku nebo celeru a na jaře i z květenství černého bezu. A na ty jsem dostala chuť, jenomže žádný černý bez v dohledu…. Slyšela jsem, že podobným způsobem se mohou udělat řízečky z jitrocelových nebo kostivalových listků. Vyzkoušela jsem tentokrát řízečky z kostivalu lékařského.
Jestli to chcete zkusit taky, můžete. Není to nic složitého, poradím vám, jak na to.
Najděte jsem si v čistém prostředí rostlinky kostivalu lékařského a natrhejte si mladé listy a vrcholky rostlin, které ještě nerozkvetly.
Lístky umyjte a připravte si další suroviny podle toho, v jakém těstíčku je chcete obalit. Já jsem tentokrát zvolila těstíčko z rozšlehaného vajíčka, kam jsem přidala trochu škrobu a ochutila troškou soli a nastrouhaným česnekem.
Lístky namočte v těstíčku a dejte z obou stran smažit do rozpáleného oleje. (Smažení není zrovna nejzdravější způsob přípravy jídla, ale nesmažím každý den, tak si jednou za čas mohu takovouhle dobrotku dovolit….)
Když řízečky vyndáte, dejte olej okapat na ubrousek a můžete podávat třeba s bramborem a zeleninou. Řízečky jsou jemné, křupavé a opravdu velice chutné. Chutí připomínají nějaké jemné houby. Tak vyzkoušejte. Přeji vám dobrou chuť.
To confess I have never eaten such things like that. It would be so cool to taste the things like that.
Baclofen Pas Cher En France viagra Buy Kamagra 100mg Generic Viagra Cheapest Plavix Online Order Canadian Pharmacy No Script
Asthma Inhalers Over The Counter Cialis Generico Preco precio priligy 30 mg Mn
Rosa Impex Permiso Propecia 25 Mcg Levothyroxine For Sale buy viagra online Premarin 1.25 Mg Tablet Levitra Pour Homme