Nápady z Vrbna

Pěkný den Broněčko 🙂

Červenou řepu konzumujeme až asi poslední 2 roky. Přidávám ji do mrkvové šťávy, když občas odšťavňuji, ale co opravdu rychle mizí, je pomazánka, která je velice rychlá na přípravu:

1-2ks červené řepy a 1ks uzeného tofu nastrouhám najemno, 1 cibuli na drobno, přidám Wurzel, je to suš. BIO zelenina se solí, na dochucení zatím neznám nic lepšího. Je možno přidat i trošku mletého kmínu a bílý jogurt, který vše spojí.

Nadchla jsem se i do kvašené zeleniny, na kterou jsem použila právě i řepu. No, ne jenom nadchla, ale i hned udělala, protože odmítáme v zimě kupovat supermarketská rajčata, okurky…..zašlu recept, i když jsme zatím neochutnali, bude nakvašeno právě v příštím týdnu.

Mám recept i na salát jakoby na sladko, ale zatím jsem nezkoušela – řepa a jablko najemno + citron a přírodní cukr.

Těším se, až si pročtu a vyzkouším všechny recepty!  Děkuji za ně i za tento nápad se s nimi sdílet  🙂

Vlaďka Gruntová

Gruntovi 2Gruntovi 1Gruntovi 4 Gruntovi 5 Gruntovi 6Gruntovi 7

8 thoughts on “Nápady z Vrbna

Napsat komentář: StevHore Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


× 1 = dva