2.kočičí vycházka

Naše kočičí akce, která byla v únoru: http://hanusovice.casd.cz/?p=3433 měla pokračování návštěvou kočičího azylu Gaia a raškovského hradu Furchtenberk (Nový hrad).  Na vycházku jsme se vydali v neděli 17. dubna ráno od vlakového nádraží v Hanušovicích.

Bylo slunečné jarní počasí, tak jsme se těšili z  krásy přírody.  Svačinku jsme si udělali u kapličky v Kopřivné,  odkud jsou krásné výhledy na pohoří Kralického Sněžníku. Poté jsme se vydali na návštěvu útulku Gaia.  Tady se s námi spojila skupinka z Kopřivné a hledali jsme první kešku, která byla schovaná pod smrkovými větvemi. Návodem na hledání byla veršovaná nápověda.

Paní Jiřinka nám v útulku Gaia ukázala svoje svěřence a doplnila to poutavým vyprávěním. Viděli jsme pejsky, koně, kozy, srnečku a plno roztomilých kočiček a bylo těžké si vybrat, kterou si pohladit. Nechali jsme zde také nějaké krmivo a vypravili jsme se na hrad.

Cestou jsme se zastavili u potůčku a natrhali si medvědího česneku.  U  rozcestníku na hrad nás čekala druhá keška, jejíž hledání nebylo snadné, protože jsem zapomněl, kde přesně je, ale přesto se to podařilo. Potom jsme si na nádvoří pověděli něco o historii i pověst o bílé paní. Pod hradem je bludiště z kamenů, kde byl schovaný poklad, ale hledání jsme přerušili, neboť v hradní zřícenině jsme objevili krásné černožluté mloky. Až jsme si  je prohlédli, tak jsme se  rozdělili na tři družstva a podle instrukcí prošli bludištěm, na jehož konci je poklad Tunlů.

Po nalezení pokladu,  jsme se o něj rozdělili, byly to skleněnky. Každý účastník dostal  turistickou kočičí známku, samolepku s erbem Tunklů nebo Matyáše Korvína a vydali  se cestou na autobus. Ale já jsem zůstal s kopřivnickou skupinkou, jejíž děti nám nakreslily krásné obrázky a  občerstvili se jablíčky. Paní Katzerová nám zaslala svoje fotografie, za které děkujeme a rádi je zveřejňujeme. Další fotografie a i ty kresby uveřejníme.  Také jsme se domluvili, že se v září setkáme na vycházce ve  Štědrákové Lhotě.

Děkuji všem účastníkům  za prožité pěkné chvíle.

Radek Kamler

Zde jsou  kresby dětí z výletu.                                                                                                                                                                      sken 55ScanScan-001

DSCN6309DSCN6305DSCN6320DSCN6328DSCN6318DSCN6332

3 thoughts on “2.kočičí vycházka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


− 2 = dva